Pražské recepty

Čokoládové tacos se zmrzlinou

18. 8. 2015 2_Cokoladove tacos

Čas léta, prázdnin a dovolených je časem, kdy se dá leccos vyzkoušet. Tak se nebojte experimentovat. Nemusíme přece mít všechno v rubrice opravdu pražské… A už podle názvu je jasné, že vás ocení i děti.

Ingredience:
– 4 bílky
– ¾ šálku moučkového cukru
– 1 šálek hladké mouky
– špetka soli
– ½ rozpuštěného másla
– 2 lžíce smetany
– 1 lžička vanilkové příchutě
– 23 dkg čokolády na vaření (rozpuštěné)
– 1 litr solené karamelové zmrzliny, mírně rozmražené
– 1/2 hrníčku sekaných, pražených ořechů pekan na ozdobu

Postup přípravy:
Ve středně velké míse smíchejte bílky s cukrem a metličkou vyšlehejte do nadýchaného sněhu (3 až 5 minut). Poté vmíchejte mouku, sůl, rozpuštěné máslo, smetanu a vanilku.
Předehřejte si velkou teflonovou pánev. Dvě lžíce směsi rozetřete pomocí špachtle a vytvořte palačinku o průměru zhruba 11 cm. Smažte na okrajích dozlatova (2-3 minuty), otočte a na druhé straně smažte už jen 1 minutu.
Vyjměte z pánve a okamžitě zavěste palačinku přes rukojeť masivnější dřevěné vařečky. Nechte palačinku vychladnout 5 minut – tím docílíte tvaru vašeho tacos. Stejným způsobem zpracujte zbytek těsta. Hotové tacos není od věci před dalším zpracováním šoupnout na chvíli do lednice.
Při dalším zpracování pak ponořte studené tacos do rozpuštěné čokolády a opět zavěste na vařečku k zatuhnutí. Pokud tacos neservírujete ihned, uložte je do lednice (a proložte celofánem, aby se k sobě nepřilepila). Pokud tacos podáváte hned, naplňte je mírně rozteklou zmrzlinou a ozdobte nasekanými ořechy.
3/4/07Guy FieriScott Brinegar/©2007 Food NetworkNo, a pokud náhodou zmrzlina nebude karamelová solená a oříšky právě pražené pekan, tak si jistě poradíte sami… :-)

Sladká varianty typické mexické pochoutky od americké kuchařské celebrity Guye Feiriho, moderátora pořadu Malá bistra u silnice TV kanálu Food Network. Celosvětově známá stanice o jídle, vaření a životním stylu vysílá od 1. září 2015 nově i v češtině.