Pražské recepty

Houskový knedlík kynutý s avokádem

8. 1. 2017 Houskový knedlík kynutý s avokádem



Pšeničná hrubá mouka, pečivo, avokádo, mléko, droždí, vejce, sůl.



Oloupané avokádo nahrubo nastrouháme.

Do mouky nalijeme vlažné mléko, přidáme připravené avokádo, droždí, vejce a sůl. Vypracujeme vláčné těsto. Přidáme na kostičky nakrájené pečivo a propracujeme. Vytvarujeme šišky a necháme vykynout.

Vaříme v páře cca 25 minut nebo ve vodě cca 20 minut.



Na ilustrační fotografii se španělským ptáčkem. Doporučit jej můžeme také jako přílohu k pečenému jehněčímu.

Nekonečný knedlíkový seriál pokračuje. „Česká klasika s knedlíky Láznička“ nám doporučila další zajímavý recept na knedlíky. Tentokráte se zaměřujeme jen na přílohu a hlavní jídlo pak necháváme zcela na vás.

Ingredience:
– hrubá pšeničná mouka
– pečivo
– avokádo
– mléko
– droždí
– vejce
– sůl

Příprava:
Oloupané avokádo
nahrubo nastrouháme. Do mouky nalijeme vlažné mléko, přidáme připravené avokádo, droždí, vejce a sůl. Vypracujeme vláčné těsto. Přidáme na kostičky nakrájené pečivo a propracujeme. Vytvarujeme šišky a necháme vykynout.
Vaříme v páře cca 25 minut nebo ve vodě cca 20 minut.
Na ilustrační fotografii vidíte avokádové knedlíky se španělským ptáčkem. Doporučit jej můžeme také jako přílohu k pečenému jehněčímu.

knedlíky láznička logoA proč stále „jedeme“ v knedlících“?
Delší dobu jsme přemýšleli, čím obohatit naši rubriku Pražské recepty, až na nás na facebooku jednou vykoukly knedlíky. V zemích Koruny české jsou knedlíky „všech druhů a barev pleti“ již po staletí fenoménem, který dokáže ocenit snad každý mlsný jazýček. Po dohodě s pražskou firmou Knedlíky Láznička jsme se proto rozhodli, že tuto typickou přílohu a někdy i samostatnou krmi s troškou zdravé národní hrdosti patřičně podpoříme.
Mottem zmíněné firmy je: „Povýšili jsme knedlíky na umění“ a my věříme, že z nekonečného seriálu si každý ze čtenářů vybere ten svůj recept. Jistě tomu napomůže i fakt, že mnohé z receptů jsou čtenářské.