Pražské recepty

Kuřecí roláda dle mlsného Vlacha

3. 9. 2015 Kuřecí roláda dle mlsného Vlacha

Ingredience:
– 100 g strouhaného sýru parmezán (nejlépe Parmigiano Reggiano)
– 100 g sušených rajčat v oleji (nejlépe i s česnekem a bylinkami)
– 5 hlaviček jarní cibulky
– nať z jednoho svazku petržele
– 1/4 šálku bazalky
– 1/2 šálku loupaných vlašských ořechů
– 8 lžic olivového oleje
– sůl a pepř
– trocha bílého jogurtu na potření
– 1 kg větších kuřecích prsou (3 ks)

 

Postup přípravy:

Rajčata spolu s parmezánem rozsekáme v mixéru na drobné kousky. Pak přidáme cibulku, petržel, bazalku a ořechy a znovu promixujeme, dokud nevnikne mazlavá pasta. Pokud by pasta byla příliš suchá, můžete přidat cca 3 lžíce olivového oleje.
Pak si z kuřecích prsíček připravíme ostrým nožem širší plátky, které opatrně naklepeme oboustranně paličkou na maso. Na rovné ploše pak naklepaná prsíčka lehce osolíme a opepříme. Následně je jemně potřeme jogurtem a namažeme na ně středně silnou vrstvu pasty. Pak je opatrně svineme a zajistíme proti rozbalení párátky. Pak si předehřejte si troubu na 205 stupňů Celsia.
Na pečící pánvi (nejlépe s nepřilnavým povrchem) si rozehřejeme po dně 5 lžic oleje, na kterém krátce rolády ze všech stran osmahneme. Následně pánev vložíme do předehřáté trouby a 10 až 15 minut pečeme (doba závisí na velikosti rolády, aby se stačila propéct i uvnitř). Po vyndání z trouby necháme rolády dojít dvě minuty a můžeme krájet a servírovat.
Vhodnou přílohou jsou opékané brambory, ale i bramborová kaše.