Pražské recepty

Vepřové kostky na paprice s knedlíkem

20. 1. 2017 Česká klasika s knedlíky Láznička: Vepřové kostky na paprice s divokým kořením a hříbky, houskový knedlík Láznička



600 g vepřové pečeně

150 g slaniny

2 cibule

250 g sterilovaných hub ve slaném nálevu

sůl

pepř

mletý kmín

koření divočina

1/2 l smetany sladké

1 l vývaru

2 houskové knedlíky Láznička



V pekáčku rozpustíme nakrájenou slaninu, orestujeme nakrájenou cibuli. Pak přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme, okmínujeme, opepříme a restujeme asi 5 minut, jakmile maso pustí šťávu přidáme papriku a divoké koření. Po chvilce míchání podlijeme vývarem, přidáme zcezené houby a pečeme zakryté do měkka asi hodinu a půl. Nakonec přilijeme smetanu s troškou mouky a za stálého míchání provaříme. Podle chuti ještě dosolíme a dokořeníme. Podáváme s výborným houskovým knedlíkem Láznička , připraveným dle návodu.



Fotografie a recept: Romana Langerová

Nekonečný knedlíkový seriál pokračuje. „Česká klasika s knedlíky Láznička“ nám doporučila zajímavý recept jejich oblíbené dopisovatelky Romany Langerové, která si své zajímavé tipy i fotí. Vyzkoušejte tedy i vy Vepřové kostky na paprice s divokým kořením a hříbky, doplněné houskovým knedlíkem Láznička.

Ingredience:
– 600 g vepřové pečeně
– 150 g slaniny
– 2 cibule
– 250 g sterilovaných hub ve slaném nálevu
– sůl
– pepř
– mletý kmín
– koření divočina
– 1/2 l smetany sladké
– 1 l vývaru
– 2 houskové knedlíky Láznička

Příprava:
V pekáčku rozpustíme nakrájenou slaninu, orestujeme nakrájenou cibuli. Pak přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme, okmínujeme, opepříme a restujeme asi 5 minut. Jakmile maso pustí šťávu, přidáme papriku a divoké koření. Po chvilce míchání podlijeme vývarem, přidáme scezené houby a pečeme zakryté do měkka asi hodinu a půl. Nakonec přilijeme smetanu s troškou mouky a za stálého míchání provaříme. Podle chuti ještě dosolíme a dokořeníme. Podáváme s výborným houskovým knedlíkem Láznička, připraveným dle návodu.

knedlíky láznička logoA proč stále „jedeme“ v knedlících“?
Delší dobu jsme přemýšleli, čím obohatit naši rubriku Pražské recepty, až na nás na facebooku jednou vykoukly knedlíky. V zemích Koruny české jsou knedlíky „všech druhů a barev pleti“ již po staletí fenoménem, který dokáže ocenit snad každý mlsný jazýček. Po dohodě s pražskou firmou Knedlíky Láznička jsme se proto rozhodli, že tuto typickou přílohu a někdy i samostatnou krmi s troškou zdravé národní hrdosti patřičně podpoříme.
Mottem zmíněné firmy je: „Povýšili jsme knedlíky na umění“ a my věříme, že z nekonečného seriálu si každý ze čtenářů vybere ten svůj recept. Jistě tomu napomůže i fakt, že mnohé z receptů jsou čtenářské.