Pražské recepty

Bramborové knedlíčky plněné uzeným masem s restovaným špenátem

14. 8. 2016 Knedlíky Láznička sro přidal(a) novou fotku do alba: Recepty s knedlíky.

1 hod ·



Recepty s knedlíky: Bramborové knedlíčky plněné uzeným masem, restovaný špenát



Uzená žebírka 500g

voda

bobkový list

sůl

nové koření

kuličky pepře

balení listového špenátu

1 lžíce olivového oleje

2 cibule

6 stroužků česneku

sůl

pepř

1 lžíce zakysané smetany

Na knedlíky :

1 kg brambor

1/2 kg hrubé mouky

1 vejce

cibule na osmažení

Uzená žebírka si uvaříme s daným kořením. Pak obereme masíčko a nasekáme na jemno. Na oleji si orestujeme cibuli se špenátem. Přidáme sůl, pepř, nasekaný česnek a ještě chvilku restujeme, nakonec přidáme zakysanou smetanu, promíchneme a můžeme podávat s knedlíčky a smaženou cibulkou. Knedlíčky si připravíme :

Uvaříme brambory ve slupce. Po vychladnutí brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme hrubou mouku, sůl a vejce. Vše prohněteme rukama a pořádně propracujeme. Když je těsto pořádně zpracované, odtrháváme kousky těsta a zabalíme nasekané uzené maso. Vaříme ve vroucí vodě kolem 20.minut.



Fotografie a recept: Romana Langerová

Nekonečný knedlíkový seriál pokračuje. „Česká klasika s knedlíky Láznička“ nám doporučila zajímavý recept Romany Langerové.

Ingredience:
– uzená žebírka 500g
– bobkový list
– sůl
– nové koření
– kuličky pepře
– balení listového špenátu
– 1 lžíce olivového oleje
– 2 cibule
– 6 stroužků česneku
– 1 lžíce zakysané smetany
Na knedlíky:
– 1 kg brambor
– 1/2 kg hrubé mouky
– 1 vejce
– cibule na osmažení

Příprava:
Uzená žebírka si uvaříme s daným kořením. Pak obereme masíčko a nasekáme na jemno. Na oleji si orestujeme cibuli se špenátem. Přidáme sůl, pepř, nasekaný česnek a ještě chvilku restujeme, nakonec přidáme zakysanou smetanu, promícháme a můžeme podávat s knedlíčky a smaženou cibulkou.
Knedlíčky si připravíme následovně: Uvaříme brambory ve slupce. Po vychladnutí brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme hrubou mouku, sůl a vejce. Vše prohněteme rukama a pořádně propracujeme. Když je těsto pořádně zpracované, odtrháváme kousky těsta a zabalíme nasekané uzené maso. Vaříme ve vroucí vodě kolem 20 minut.

knedlíky láznička logoA proč stále „jedeme“ v knedlících“?
Delší dobu jsme přemýšleli, čím obohatit naši rubriku Pražské recepty, až na nás na facebooku jednou vykoukly knedlíky. V zemích Koruny české jsou knedlíky „všech druhů a barev pleti“ již po staletí fenoménem, který dokáže ocenit snad každý mlsný jazýček. Po dohodě s pražskou firmou Knedlíky Láznička jsme se proto rozhodli, že tuto typickou přílohu a někdy i samostatnou krmi s troškou zdravé národní hrdosti patřičně podpoříme.
Mottem zmíněné firmy je: „Povýšili jsme knedlíky na umění“ a my věříme, že z nekonečného seriálu si každý ze čtenářů vybere ten svůj recept. Jistě tomu napomůže i fakt, že mnohé z receptů jsou čtenářské.