Brusinková zahřívací marmeláda na švédský způsob
15. 10. 2015
Na podzimním jarmarku v trojské botanické zahradě, který se konal o uplynulém víkendu, se prezentovala královna marmelád a držitelka tří zlatých medailí z marmeládového mistrovství světa Blanka Milfaitová, která zde připravovala dýňovou a jablečnou marmeládu. Obě dvě příchutě byly návštěvníkům k dispozici, mohli je ochutnávat a celé i sníst. Pro ty, co to minule nestihli, přinášíme recept navíc na jinou zajímavou marmeládu.
Příprava i ingredience – vše dohromady
1 kg brusinek prohřejeme v hrnci na 80 °C s 200 g cukru, 200 ml červeného vína, lžičkou drceného hřebíčku, 20 g nastrouhané pomerančové kůry a lžičkou mleté skořice. Brusinky opět nemixujeme ani nedrtíme. Přidáme 20 g čistého citrusového pektinu rozmíchaného v 200 g bílého cukru. Řádně promícháme a opět 3 až 5 minut provaříme. Horké nalejeme do skleniček a hned zavaříme.