Pražské recepty

Bůčkovou roládičku připravíte za chviličku

21. 2. 2016 Bůčková roláda 001

Dnes vám přinášíme kratičký recept jednoho našeho čtenáře. Věříme, že se každý se ctí popere s tím, že zde nejsou uvedena přesná množství ingrediencí, ale recept je v podstatě tak jednoduchý i variabilní, že by to bylo skoro nadbytečné.

Postup přípravy: Tenké plátky bůčku lehce osolíme a opepříme a pomažeme francouzskou hořčicí. Na nádivku si nejprve na másle lehce osmahneme cibulku a šunku. Pak se přidají kyselé okurky, nakrájené na kostičky. Směs se okoření solí a pepřem a chvilku orestuje. Pak se přidají vajíčka a udělá míchanice. Ta se nechá vychladnout a nanese na bůček.
Plátky se pak zarolují, zaváží, povrch opět lehce osolí a opepří a roládičky se dají péct. Nejlépe v krytém pekáči, kde je lehce podlijeme třeba vývarem, ale stačí i vlažná voda.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě asi 170 stupňů Celsia zhruba 25 minut, záleží na velikosti kousků. Pak se sundá příklop a roládičky dopékáme zhruba další čtvrthodinu, dokud nezrůžoví. Jako příloha jsou vhodné například opékané brambory.

Bůčková roláda 002