Pražské recepty

Dezertní brusinkové knedlíčky z bramborového těsta s tvarohem

21. 10. 2016 Sto jedenáctý díl seriálu o knedlících: Dezertní brusinkové knedlíčky z bramborového těsta s tvarohem



Brambory, krupička, měkký tvaroh, vejce, sušené brusinky, sůl.



Uvařené brambory necháme dobře vychladnout. Nastrouháme najemno, přidáme krupičku, trochu měkkého tvarohu, vejce, brusinky, sůl. Dobře promícháme a zpracujeme těsto. Vytvarujeme kuličky o velikosti ping-pongového míčku. Vaříme v páře cca 15 minut nebo v osolené vodě cca 12 minut.



Po uvaření ihned podáváme. Na ilustrační fotografii s práškovým cukrem, hořkou čokoládou a polité rozpuštěným máslem.

Nekonečný knedlíkový seriál pokračuje. „Česká klasika s knedlíky Láznička“ nám doporučila recept na další sezonní dobrotu – dezertní brusinkové knedlíčky z bramborového těsta s tvarohem.

Igredience (zkráceně): Brambory, krupička, měkký tvaroh, vejce (alternativně- sušené)

Postup přípravy:

Uvařené brambory necháme dobře vychladnout. Nastrouháme najemno, přidáme krupičku, trochu měkkého tvarohu, vejce, brusinky, sůl. Dobře promícháme a zpracujeme těsto. Vytvarujeme kuličky o velikosti ping-pongového míčku. Vaříme v páře cca 15 minut nebo v osolené vodě cca 12 minut.
Po uvaření ihned podáváme. Na ilustrační fotografii s práškovým cukrem, hořkou čokoládou a polité rozpuštěným máslem.

knedlíky láznička logoA proč stále „jedeme“ v knedlících“?
Delší dobu jsme přemýšleli, čím obohatit naši rubriku Pražské recepty, až na nás na facebooku jednou vykoukly knedlíky. V zemích Koruny české jsou knedlíky „všech druhů a barev pleti“ již po staletí fenoménem, který dokáže ocenit snad každý mlsný jazýček. Po dohodě s pražskou firmou Knedlíky Láznička jsme se proto rozhodli, že tuto typickou přílohu a někdy i samostatnou krmi s troškou zdravé národní hrdosti patřičně podpoříme.
Mottem zmíněné firmy je: „Povýšili jsme knedlíky na umění“ a my věříme, že z nekonečného seriálu si každý ze čtenářů vybere ten svůj recept. Jistě tomu napomůže i fakt, že mnohé z receptů jsou čtenářské.