Pražské recepty

Dezertní třešňové knedlíky z tvarohového těsta

3. 7. 2016 Dezertní třešňové knedlíky z tvarohového těsta

Nekonečný knedlíkový seriál pokračuje. „Česká klasika s knedlíky Láznička“ nám doporučila recept na další sezonní mňamku. O prodejce třešní je nyní v Praze možné zakopnout takřka na každém kroku a u stanic metra pak zvláště. S obstaráním surovin tedy nebudete mít problém. Takže s chutí do toho…

Ingredience:
– měkký tvaroh
– polohrubá mouka
– máslo
– cukr
– vejce
– sůl
– čerstvé třešně

Příprava:
Tvaroh utřeme s máslem, cukrem a špetkou soli. Přidáme našlehaná vejce, vmícháme mouku a vypracujeme hladké těsto.
Na každou porci: Z těsta vytvarujeme tenkou kulatou placičku, posázíme několika vypeckovanými třešněmi a přikryjeme druhou stejnou. Na okrajích a mezi třešněmi přimáčkneme, aby se těsto spojilo. Vaříme v páře cca 15 minut.

Pro dospělé strávníky doporučujeme podávat s kysanou smetanou a touto směsí: kvalitní povidla rozmícháme s rumem a přidáme vypeckované půlené třešně.
Pro děti podáváme se šlehačkou a nastrouhanou hořkou čokoládou.

knedlíky láznička logoA proč stále „jedeme“ v knedlících“?
Delší dobu jsme přemýšleli, čím obohatit naši rubriku Pražské recepty, až na nás na facebooku jednou vykoukly knedlíky. V zemích Koruny české jsou knedlíky „všech druhů a barev pleti“ již po staletí fenoménem, který dokáže ocenit snad každý mlsný jazýček. Po dohodě s pražskou firmou Knedlíky Láznička jsme se proto rozhodli, že tuto typickou přílohu a někdy i samostatnou krmi s troškou zdravé národní hrdosti patřičně podpoříme.
Mottem zmíněné firmy je: „Povýšili jsme knedlíky na umění“ a my věříme, že z nekonečného seriálu si každý ze čtenářů vybere ten svůj recept. Jistě tomu napomůže i fakt, že mnohé z receptů jsou čtenářské.