Hovězí rostbíf s řepou a dresinkem
6. 2. 2016
Ingredience:
– Hovězí roštěnec
– Sůl a mletý pepř
– Olivový olej
– Máslo
– Vývar
– Řepa
– Majonéza
– Bílý jogurt
– Citrón
– Vinný ocet
– Cukr
Příprava:
Hovězí rostbíf
Opláchneme si roštěnec a tukové krytí nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a necháme v chladu odležet zhruba 1 hodinu. Poté si opečeme roštěnec z obou stran na olivovém oleji, s tím že horní stranu opékáme jako první. Horní stranu poznáme podle tukového krytí. Poté roštěnec vložíme do rozehřáté trouby a pečeme podle tloušťky masa. V průběhu pečení roštěnec obrátíme a dáme si pozor, aby se tuk s výpekem nepřipálily. Správně upečený roastbeef poznáme podle řezu, který musí být na řezu mírně růžový. Poté maso vyjmeme a výpek si procedíme. Podle chuti dosolíme a vše procedíme a zjemníme máslem.
Řepa v jogurtovo – majonézovém dresinku
Oloupeme a omyjeme červenou řepu. Poté řepu uvaříme do měkka a nakrájíme na plátky. Řepu vložíme do jogurtovo – majonézového dresinku, který je ochucený citrónem, solí, pepřem a vinným octem s cukrem. Vychlazenou marinovanou řepu pokládáme na nakrájené plátky roastbeefu a zdobíme bylinkami.