Pražské recepty

Kachní droby na česneku s bramborovým knedlíkem

3. 6. 2016 Kachní droby na česneku s bramborovým knedlíkem

Nekonečný knedlíkový seriál pokračuje. „Česká klasika s knedlíky Láznička“ nám doporučila recept jejich „dvorní dodavatelky“ Hany Trnkové.

Ingredience:
– 300 gramů kachních žaludků (pro čtyři osoby)
– 300 gramů kachních srdíček
– 2 větší cibule
– 2 lžíce sádla
– 6 stroužků česneku
– sůl, pepř, kmín, mletá paprika
– silný hovězí /drůbeží/ vývar
– 2 šišky bramborových knedlíků LÁZNIČKA

 

Příprava:
Žaludky očistíme a omyjeme. Srdíčka rozpůlíme, zbavíme tučných částí a propláchneme. Na sádle smažíme cibuli do zlatova, pak přidáme žaludky /vaří se déle/, kmín, sůl, papriku, pepř a tři stroužky utřeného česneku. Zarestujeme a trochu podlijeme vývarem. Vydusíme šťávu tak, aby zbyl jen tuk, a pak podlijeme. Omáčka získá pěknou, tmavou barvu. Tento proces opakujeme dvakrát, pak podlijeme vývarem, dusíme do poloměkka a přidáme srdíčka. Dusíme, dokud není vše měkké. Utřeme si zbylý česnek a přidáme ho na závěr k masu. Provaříme a podáváme s bramborovým knedlíkem LÁZNIČKA připraveným v páře dle návodu.

bramborový knedlík lázničkaA proč stále „jedeme“ v knedlících“?
Delší dobu jsme přemýšleli, čím obohatit naši rubriku Pražské recepty, až na nás na facebooku jednou vykoukly knedlíky. V zemích Koruny české jsou knedlíky „všech druhů a barev pleti“ již po staletí fenoménem, který dokáže ocenit snad každý mlsný jazýček. Po dohodě s pražskou firmou Knedlíky Láznička jsme se proto rozhodli, že tuto typickou přílohu a někdy i samostatnou krmi s troškou zdravé národní hrdosti patřičně podpoříme.
knedlíky láznička logoMottem zmíněné firmy je: „Povýšili jsme knedlíky na umění“ a my věříme, že z nekonečného seriálu si každý ze čtenářů vybere ten svůj recept. Jistě tomu napomůže i fakt, že mnohé z receptů jsou čtenářské.