Perníkové knedlíčky
8. 11. 2016
Nekonečný knedlíkový seriál pokračuje. „Česká klasika s knedlíky Láznička“ nám doporučila zajímavé Perníkové knedlíčky. Věříme, že jelení guláš či jinou vhodnou zvěřinovou dobrotu k nim zvládnete už sami.
Ingredience:
– Pečivo
– perník
– hrubá mouka
– mléko
– vejce
– sůl
– pepř
– kypřící prášek
Příprava:
Základem perníkového knedlíku je na kostičky nakrájená směs pečiva a perníku (1:1). Přidáme mléko, vejce, sůl, pepř, kypřící prášek a trochu hrubé mouky. Promícháme, vypracujeme tužší těsto. Necháme 10 minut odpočinout. Z těsta vytvarujeme kuličky o velikosti asi ping-pongového míčku. Vaříme v páře cca 15 minut.
Doporučujeme jako vynikající přílohu ke zvěřině. Na ilustrační fotografii jsou perníkové knedlíčky s jelením gulášem.
A proč stále „jedeme“ v knedlících“?
Delší dobu jsme přemýšleli, čím obohatit naši rubriku Pražské recepty, až na nás na facebooku jednou vykoukly knedlíky. V zemích Koruny české jsou knedlíky „všech druhů a barev pleti“ již po staletí fenoménem, který dokáže ocenit snad každý mlsný jazýček. Po dohodě s pražskou firmou Knedlíky Láznička jsme se proto rozhodli, že tuto typickou přílohu a někdy i samostatnou krmi s troškou zdravé národní hrdosti patřičně podpoříme.
Mottem zmíněné firmy je: „Povýšili jsme knedlíky na umění“ a my věříme, že z nekonečného seriálu si každý ze čtenářů vybere ten svůj recept. Jistě tomu napomůže i fakt, že mnohé z receptů jsou čtenářské.